V poslovnem svetu, kjer se vsak dan srečujemo s številnimi izzivi, stresom in pritiski, je ohranjanje notranjega čustveno/mentalnega ravnovesja ključnega pomena. Naše kognitivne, miselne in mentalne sposobnosti so ključno orodje v poslovnem svetu in so odgovorni za poslovni uspeh. Vse prepogosto vidim, kako se podjetniki in ekipe osredotočajo le na razvoj poslovnih veščin, medtem pa pozabljamo, da so naše misli, čustva in notranje stanje pomembni dejavniki, ki vplivajo na našo učinkovitost, motivacijo in doseganje zastavljenih ciljev. Urejeno osebno življenje se odraža tudi v poslovnem, vsaj na dolgi rok in obratno. V tem članku bomo raziskali in razkrili moč alternativne psihoterapije & coachinga ter kako lahko pomaga podjetnikom na njihovi karierni in finančni poti.

Psihoterapija je že dolgo priznana metoda za obravnavanje različnih čustvenih in psiholoških težav, vendar pa je energijska psihoterapija na tem področju nekoliko manj znana, a bistveno starejša kot tradicionalni pristopi. Temelji na prepričanju, da smo vsi sestavljeni iz skupka misli in občutkov, ki vplivajo na naše dojemanje sebe, drugih in sveta okoli nas. Energijska psihoterapija se ukvarja z zelo specifičnimi informacijami znotraj nas samih, v poslovnem kontekstu so najbolj pogosti: “strah pred neuspehom”, “strah pred tem, da ne bomo dobili posla”, “odlašanje zaradi dvomov in strahov”, “negativen odnos do denarja”, “strah, da nam bo zmanjkalo denarja ali strank” itd…

V samem procesu psihoterapije in coachinga se izvede pogovor ter energijski test, kjer se locira KJE V TELESU so te informacije UJETE. To je ključ, ki nam odpira vrata k možnost, da to razblinimo ter spremenimo hitro.

Kako ta metoda vpliva na naš poslovni uspeh?

Povezava med poslovnim in osebnim življenjem je tesna, saj nas način, kako se počutimo, oblikuje našo perspektivo in odnos do dela ter odločitve, ki jih sprejemamo. Ko se soočamo s strahom, dvomi ali občutki neuspeha, se lahko pojavi negotovost pri sprejemanju poslovnih odločitev ali izvajanju nujnih korakov za rast podjetja. Tekom procesa se te neprijetne občutke, misli in najpogosteje stara prepričanja SISTEMATIČNO ODSTRANI.

Primer:

Prišel je podjetnik s povprečnim mesečnim prihodkom 4.000 €, želel pa si je priti na 10.000 €. Po pogovoru in testiranju sva ugotovila, da se podzavestno boji takšne količine denarja mesečno, saj je imel prepričanje, da bo postal pohlepen, če bo zaslužil veliko več denarja. Odstraniti sva morala to prepričanje in ga nadomestiti. Njegove finance so v naslednjih mesecih drastično poskočile.

Energijska psihoterapija temelji na univerzalnih zakonih onkraj kot na primer zakon vzroka in posledice, ki bazira na tem, da tisto, kar je v nas, to pritegnemo. Če nas je strah, da bodo stranke preklicale sodelovanje, to žarimo in veliko večja verjetnost je da se bo to dogajalo. Saj to pritegnemo.

Sistem ponuja pomembno orodje za uravnoteženje teh notranjih stanj. S sproščanjem negativnih čustev in vzorcev, ki nas omejujejo, si lahko povrnemo jasnost uma, povečamo samozavest in vzpostavimo trden temelj za uspešno karierno pot. Ko odstranimo notranje ovire, lahko bolj jasno vidimo priložnosti, ki se nam ponujajo, ter z večjo lahkoto prevzemamo odgovornost za svoje podjetje.

Katerim podjetnikom lahko proces psihoterapije pomaga?

Psihoterapija v poslovnem svetu lahko koristi samo tistim podjetnikom, ki si želijo konkretnih sprememb, ki so pripravljeni delati in vložiti dnevno nekaj časa v nadgradnjo sebe in svojih vzorcev. Tisti, ki kljub vsemu trudu morda ne vidite luči na koncu tunela in se zavedate, da vas ovira notranji saboter. Če si želite doseči višje cilje, premagati strahove in zgraditi trdno osnovo za rast podjetja, je ta oblika terapije odlična izbira.

Kakšne cilje jim energijska psihoterapija lahko pomaga doseči?

Najprej je pomembno razumeti, da se vsi cilji ne nanašajo le na poslovno področje, temveč tudi na osebno rast. Skozi terapevtski proces boste bolje spoznali sebe, svoje vrednote in želje, kar bo omogočilo bolj osredotočen pristop k poslovnim ciljem. Obvladovanje stresa in izboljšanje odnosov s sodelavci ter strankami so le nekateri od pozitivnih učinkov, ki jih lahko dosežete s pomočjo energijske psihoterapije. Cilj procesa je vzpostaviti uravnoteženo življenje na vseh področjih: partnerstvo, družina, skrb zase in samozavest, zdravje, posel oz. kariera in finance.

Kaj pomeni vstopiti kot podjetnik v psihoterapevtski/coaching proces?

Psihoterapevtski proces za podjetnika predstavlja priložnost za premik naprej in dosego višjih nivojev uspeha. S tem, ko se soočimo s svojimi notranjimi verigami, jih ozavestimo in sprostimo, si odpremo vrata za nove priložnosti ter lažje razvijamo strategije za dosego ciljev. Tako psihoterapevtski proces ne gre le za preteklost, temveč tudi za prihodnost, saj oblikuje temelj za trajno pozitivne spremembe na različnih področjih. Pomembno je, da razumete, da ni potrebno, da je z vami kaj osebno narobe. Lahko si le želite doseči višje cilje in nadgraditi svoje življenje na hiter in učinkovit način.

Zaključek

Energijska psihoterapija je zelo močno orodje, ki lahko pomaga podjetnikom na njihovi poti do poslovnega uspeha. S sproščanjem notranjih omejitev in negativnih čustev, lahko dosežete večjo jasnost, motivacijo ter vzpostavitev ravnovesja med osebnim in poklicnim življenjem. Skozi terapevtski proces boste odkrili potenciale, ki jih niste vedeli, da obstajajo, ter lažje uresničili svoje cilje.

Če si želite hitrega in trajnega napredka na vaši poslovni poti ter razvoja osebnega potenciala, vam toplo priporočam, da razmislite o svojih ciljih in skupaj pripravimo načrt za udejanjanje le tega. Naj se vaša pot do uspeha prične zdaj – premagajte ovire, ki vas omejujejo, in odprite vrata novega, bolj izpolnjujočega in uspešnega poslovnega življenja.

About Author

Marjan Rijavec

Marjan Rijavec

Specializiran na področju Energijske Psihoterapije s katero ljudem pomaga ozavestiti ter razbliniti stare vzorce in omejujoča prepričanja. Opolnomočenje, jasnost in transformacija.