Energijska psihoterapija za otroke

Otroci.

Naše največje darilo zemlji.

Semena, ki so visoko dovzetna za drežljaje iz okolice. Do 6 leta otrokovi možgani valovijo v theta stanju, ki je stanje podzavesti. To pomeni, da otrok ne ločuje dobro in slabo, koristno od nekoristnega. Žal se marsikaj v prvih šestih letih otrokovega rojstva zgodi. Od ločitev, prepirov med staršema, čustveno odsotnostjo, nezmožnostjo ustvariti odnos, različni šoki in zlorabe. To izoblikuje podzavestne programe otroka, ki pa se začnejo že kakati v najstniških letih in kasneje. Za to vedno vzpodbujam starše, da če vidijo znake travm ali odstopanja, nasilje, umikanje, socialne izzive pri otroku, da se odločijo čimpreje za ukrepanje.

energijska psihoterapija za otroke

Energijska psihoterapija je pri otrocih izjemno učinkovita

Zakaj?  Otrok v prvih 6 letih deluje zelo iz podzavesti oz. avtomatsko in je njegovo vsebino zelo lahko spremeniti. Pri odraslih je to večji izziv saj so analitični um in usidrane navade že tako utečene in zbite, da je dostop do podzavestnih programov včasih daljši. Pri majhnem otroku se niti ni smiselno, niti ni potrebno pogovarjati. Rešitev je preprosto odstraniti čustven naboj travme, šoka ali ostalih nevšečnosti. Analitični um blokira pot do podzavesti. Otroci ga v zgodnjih letih nimajo še tako razvitega, kar je velika prednost.

Kako poteka proces energijske psihoterapije za otroke?

Če je otrok star tja do 13 let se opravi najprej uvodni pogovor z enem od skrbnikov ter nato se preprosto izvede energijsko psihoterapijo na daljavo, kjer se locira žarišča v energijskem polju ter se jih odstrani.

Rezultati so ponavadi hitrejši kot pri odraslih. Ključ samega procesa pa je tudi delo s staršem/a, kjer je potrebno ozavestiti tudi vzorce in vedenja, ki povzročajo tovrstne nevšečnosti pri otroku. Osebno pravim, otrok je le zrcalo staršev oz. skrbnikov (ter kasneje družbe, okolice)

Kdaj je primerna energijska psihoterapija za otroke?

Če vaš otrok kaže znake zapiranja, upad motivacije, nervoze in strahu, nasilnosti.

Ko vidite, da otrok pogosto ponavlja in prikliče neke neprijetne dogodke iz preteklosti.

Če ste šli čez težko obdobje in vas zanima energijsko stanje otroka in kako je njegov sistem sprocesiral to obdobje.

Za vprašanja in rezervacijo termina.