Energijska psihoterapija

Energijska psihoterapija je alternativna veja klasični psihoterapiji.

 

Gre za starodavno vejo psihoterapije, ki temelji na poznavanju naše energijske anatomije. Prve zametke tovrstnega pristopa lahko zaznamo že pred 2000 leti predvsem na področju Indije, Kitajske pa tudi ostalih kultur, ki so imele stik z subtilnim aspektom človeka. (wiki)

Energijska psihoterapija temelji na globokem poznavanju energijske anatomije, ki vključuje naše mentalno telo, čustveno telo, eterično telo, energijske centre oz. čakre in merediane ali nadije.

energijska psihoterapija na vrhniki

Kaj je cilj energijske psihoterapije?

Cilj same e. psihoterapije je razvozlati in odstraniti jedra. Odstraniva akumulirane, kompulzivne misli in občutke direktno iz specifičnih centrov, subtilnih teles in nadijev, ki ovirajo pretočnost. Zakaj? Pretočnost mentalno/čustvene energije je pogoj za jasen in zdrav um in življenje.

Ljudje se ponavadi odločijo za alternativno obliko psihoterapije takrat, ko vidijo, da klasične veje psihoterapije ne nudijo željenih rezultatov ali pa do njih prihaja zelo počasi.

Rezultati pri energijski psihoterapiji so ponavadi zelo hitri in proces ne vsebuje ure in ure  pogovarjanja.

Mnenja zadovoljnih strank >>>

Kako potega energijska psihoterapija

Po uvodnem pogovoru pričneva proces energijske psihoterapije s katerim locirava kje v subtilnih telesih se travmatični spomini, misli, neprijetni občutki ali neravnovesja nahajajo.

Nato jih preprosto odstraniva. Odstraniva jih s pomočjo zelo jasne namere, lahko tudi z specifičnimi gibi rok ali ostalih alternativnih prijemov ter pogovora.

Pomembno je poudariti, da se v samem procesu nikoli ne postavlja diagnoz ali etiket in ne vključujejo psihološkega diognisticiranja, nobenih zdravil. Velikokrat pomagam ljudem zrušiti to misel o diagnozi, ki jih hromi in ovira. Žal se ne zavedamo kolektivno kakšen vpliv ima postavljanje diagnoz na človekov um.

energijska psihoterapija na Vrhniki

Kdaj je energijska psihoterapija primerna?

  • Stres, anksioznost, fobija, depreija, izgorelost
  • Zasvojenosti (alkohol, cigareti, droge, kompulzivno prehranjevanje, igre na srečo)
  • Nespečnost, migrene, nevrološke težave, disleksija,
  • Halucinacije (audio / vizualne)
  • Nasilje, jeza, agresivnost, iritacija
  • Spolno nasilje, spolne obsedenosti, ekshibicionizem, nimfomanija
  • Specifični strahovi (strah pred višino, vožnjo, pajki, kačami, kaj si drugi mislijo itd…)
  • Samomorilnost

“Za vsakega posameznika si vzamem vedno dovolj časa.”
“Osebni stik mi je zelo pomemben in s tem razlogom  omogočam možnost, da se pred samim srečanjem brez obveznosti telefona tudi slišiva.”

Področja energijske psihoterapije

Energijska psihoterapija ne pokriva le duševnih in nevroloških izzivov. Niti ni zgolj tehnika ali metoda. Gre za celostno obravnavo posameznika, kjer se obravnava prepričanja, občutke in izkušnje. Stoji za prepričanjem, da je vsaka fizična manifestacija iz vidika odnosov, zdravja, financ, itd… zgolj posledica naših prepričanj, katere se v procesu nadomesti s podpornimi.

Te čustveno/mentalni vtisi pa vplivajo na vsa področja našega življenja. Ljudje pogosto prihajajo zaradi partnerstva, odnos med otroci, tudi kariera, finance. Pogostokrat pridejo tudi ljudje s kroničnimi izzivi, ki jih je stroka odpisala. Ljudje smo že tako ozaveščeni, da se zavedamo, da je večina kroničnih stanj zgolj posledica naših misli, občutkov ter vseh neprijetnih drežljajev iz pretekloti. Velikokrat se uporablja tudi energijsko psihoterapijo za dosego specifičnega cilja.

energijska psihoterapija shema
odgovor je v tebi

Posebnost alternativne psihoterapije?

Posebnost energijske psihoterapije in psihologije je ta, da človek po mnogo letih začne dojemati sebe onkraj fizičnega telesa saj dobi tekom terapije izkušnjo, ki presega fizične zaznave. Na samem srečanju ti je predstavljeno kaj se ti dogaja in zakaj, na povsem drugem nivoju. Preprosta razlaga energijske anatomije, čaker in medsebojne dinamike ti poda povsem nov pogled, ti omogoča izstopiti iz vloge žrtve, diagnoz in te opolnomoči. Pogosto se ljudem razjasni celotna slika in vidijo, da je stvar v resnici veliko bolj preprosta kot izgleda navzven.

Pri svojem delu ljudi vedno opolnomočim z načini kako si lahko sami pomagajo in razrešijo svoj um.

Oseben pristop in srčnost

V svojem delu ohranjam visoko stopnjo profesionalnosti in se držim visokih etičnih načel, a ob enem sem srčen človek (več). Počutje in stanje stranke sta mi zelo pomembna in strmim k zelo osebnemu pristopu, kjer ustvariva varen prostor. Takrat se zdravljenje prične 🙂

 

“Roža polno zaceveti in se odpre, ko ima pravo mero sonca, vode in prave prsti. “

Cena energijske psihoterapije s pogovorom: 80€
Trajanje: 90 – 120 minut

Krajše srečanje: 50€ (60 min)

Marjan Rijavec - Energijski terapevt

Za vsa vprašanja in rezervacijo termina pišite v spodnji obrazec.