Energijska terapija – Pranic Healing – Pranoterapija

Pranic healing,  pranično zdravljenje ali pranoterapija, je sodobna oblika alternativne medicine, ki se osredotoča na zdravljenje telesa in uma z uporabo pranične energije. V tem članku bomo raziskali, kaj je pranic healing, kdo ga je izumil, kakšne so prednosti te terapije, kakšna je njegova zgodovina in za koga je primerna.

Pranic healing je tehnika, ki se osredotoča na čiščenje in uravnoteženje energijskega polja. Verjame se, da če je energijsko polje v telesu uravnoteženo, se lahko fizično telo pozdravi in se lažje spopada s stresom in drugimi boleznimi. Pranic healing uporablja posebne tehnike, kot so čiščenje čaker in energijskih žil (meredianov), ki pomagajo pri odstranjevanju negativne energije in preprečevanju bolezni.

Pranic Healing terapija, Pranoterapija, Energijska terapija
Master Choa Kok Sui - Pranic healing - slovenija

Izumitelj pranic healinga

Izumitelj pranic healinga je Filipinec Grandmaster Choa Kok Sui, ki je to tehniko razvil v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Sui je pranoterapijo preučeval več kot 20 let in je kombiniral tradicionalne tehnike z modernimi znanstvenimi pristopi, da bi ustvaril celovit sistem zdravljenja.

Zgodovina pranic healinga sega v tisočletja nazaj in obstaja v mnogih kulturah po vsem svetu. V Indiji se uporabljajo tehnike joge, ki vključujejo čiščenje čaker in druge pranoterapevtske tehnike. V tradicionalni kitajski medicini se uporabljajo akupunktura in druge tehnike, ki temeljijo na pretoku energije v telesu. Pranoterapija je mešanica različnih tehnik združena v eno. Tekom desetletij je bila skrbno razvita.

Prednosti energijske terapije

Energijska terapija po sistemu pranoterapije ima veliko prednosti za tiste, ki iščejo alternativne načine zdravljenja. Ker terapija temelji na energiji, je primerna za tiste, ki se ne želijo zatekati k farmacevtskim izdelkom ali invazivnim medicinskim postopkom. Poleg tega lahko pranic healing pomaga pri lajšanju stresa in tesnobe, izboljšanju spanja in povečanju ravni energije v telesu. Uporablja se za zdravljenje psiholoških kot tudi fizičnih izzivov.

Pranic healing je primerna za vse, ki želijo izboljšati svoje zdravje in dobro počutje. Za vse, ki trpijo zaradi bolečin v telesu, stresa, anksioznosti, depresije, nespečnosti, migren in drugih bolezni. Energijska terapija se lahko uporablja kot dopolnilo tradicionalni medicini ali kot alternativni pristop k zdravljenju.

Energijska terapija pranic healing ali pranoterapija je sodobna oblika alternativne medicine, ki se osredotoča na zdravljenje telesa in uma z uporabo pranične energije. Vključuje čiščenje in uravnoteženje energijskega polja telesa s pomočjo posebnih tehnik, ki lahko pripomorejo k izboljšanju zdravja in počutja. Z uporabo pranic healinga se lahko doseže notranje ravnovesje in lažje soočanje s stresom in drugimi boleznimi.

Kako poteka pranic healing energijska terapija?

Pranoterapija je oblika alternativnega zdravljenja, ki se osredotoča na odstranjevanje blokad v energijskem sistemu telesa, predvsem pas e dela na čakrah, ki so središča energij. Ta metoda temelji na prepričanju, da so blokade v energijskem sistemu lahko vzrok za fizične, čustvene in duševne težave. Misel vpliva na naš energijski center oz. čakro in ta vpliva na naše notranje žleze, notranje žleze vplivajo na hormone in te na naše počutje. (zadnji stavek je ključnega pomena za razumevanje kako pride do izboljšanja)

Terapevt v pranoterapiji običajno deluje brez dotika telesa in se osredotoča na odkrivanje blokad v energijskem polju pacienta. Ko se najdejo blokade, terapevt s pomočjo svojih rok  in namere preusmerja ter čisti odvečno ali zastalo energijo. Tako se ponovno vzpostavi normalen pretok energije skozi telo.

Ta proces vključuje odstranjevanje blokad na različnih ravneh – eterična, čustvena in mentalna – ter dovajanje sveže prane oz. energije za obnovitev ravnovesja v telesu. Terapevt prav tako zapolni luknje v energijskem polju in prereže nepodporne vezi, ki lahko vplivajo na energijsko ravnovesje telesa.

Na koncu pranoterapevt naredi energijsko zaščito, ki pomaga pacientu ohranjati pozitivno energijo v telesu in preprečuje ponovno nastanek blokad. Pranoterapija je lahko učinkovita pri lajšanju stresa, tesnobe, depresije, bolečin in drugih težav, ki so povezane z energijskim neravnovesjem v telesu.

Pranic healing terapija na Vrhniki, Pranoterapija Marjan Rijavec
Pranic healing terapija - Pranoterapija - Marjan Rijavec

    Zaključek

    Čeprav pranoterapija ni zamenjava za tradicionalno medicino, je vse bolj priljubljen kot dopolnilna energijska terapija za odstranitev bolezni in izboljšanje splošnega zdravja. Če razmišljate o pranic healingu ali pranoterapiji me pokličite na 041 766 559  in ugotovila bova ali je pranoterapija primerna energijska terapija za vas.

    Ne glede na to, ali se odločite za pranic healing ali druge oblike alternativne medicine, je pomembno, da ohranite odprt um in srce ter si prizadevate za celostno zdravje in dobro počutje. Upajm, da bo pranic healing v prihodnosti postal še bolj razširjen in bo pomagal še več ljudem po vsem svetu doseči notranje ravnovesje in zdravje.