Prepričanje ki nam onemogoča napredovati v življenju

Prepričanje ki nam onemogoča napredovati v življenju

Ljudje smo zelo zanimiva bitja in naš osnovni cilj je napredovati v življenju. Koristno pa je zavedanje, da je prav vsak izmed nas na točno pravem mestu v danem trenutku. Tudi, če nimate takega občutka, naj vam povem, da ste tukaj kjer ste (iz vseh vidikov svojega življenja) z razlogom. Če je naše zdravstveno stanje takšno kakršno je, se to dogaja z razlogom. Če smo zdravi, smo zdravi z razlogom, če čutimo pomankanje zdravja, ga občutimo z razlogom. Tako je z vsemi področji v našem življenju.

Prevzami odgovornost zase!

Opažam določena omejujoča prepričanja pri ljudeh, ki prihajajo na energijske terapije. In prav ta omejujoča prepričanja močno ovirajo proces zdravljenja in sam napredek v življenju, česar si ne želi nihče in je na njih pametno delati, se strinjate?

Kot je že bilo omenjeno v prvem odstavku…Za vse kar se nam dogaja v življenju smo odgovorni sami (NE KRIVI!!!), ampak odgovorni! Prosim ne zamenjujte teh dveh pojmov. Kar nekaj ljudi pride na energijsko terapijo s prepričanjem, da jih lahko ozdravi le zdravilec oz. terapevt. Do neke mere to drži, če je stvar res za komplicirana in se nabira že mnogo let, potem je obisk alternativnega terapevta pametna poteza, tukaj pa se skriva trik!

Če ste pripeljali svoje počutje do določenega stanja, to pomeni, da lahko ta proces ustavite in stvar popravite!

Vi ste tisti, ki lahko največ naredi zase!

Se resnično zavedate tega?

Zdravnik, energijski terapevt, maser, kiropraktik, kdor koli vas NE zdravi…Zdravi vas vaša inteligenca. Če vaše telo nebi bilo tako dovršeno in inteligentno, potem nobeno zdravilo ne bi imelo efekta. Želim, da razumete, kaj igra glavno vlogo…Brez vašega telesa (in vseh subtilnejših teles) zdravljenja ne bi bilo…Torej gre za odnos med vami in zunanjim faktorjem…Torej, če vzamete določeno zdravilo, ali pridete na posvet ali na energijsko terapijo k terapevtu, gre zgolj za sodelovanje/odnos med vašim telesom/umom (inteligenco) in zunanjim faktorjem (npr. tablet).

Zunanji faktorji (tablet/terapija…) so zgolj orodja in nekakšni “boosterji”, ki predvsem pospešijo ali sprožijo proces zdravljenja na fizični, mentalni, čustveni ali energijski ravni. Vaše telo, um, čustva, energije so se sposobni sami zdraviti. Se sprašujete, zakaj potem nisem že zdrav/zdrava?

Vsi ljudje imamo svobodno voljo, to je naše darilo, katerega smo dobili. Če nekaj želimo moramo za to nekaj narediti. Tega smo se že kot otroci hitro kaj naučili. Če želimo boljšega zdravja, moramo nekaj narediti za to, se strinjate? Prav ta dar, nas želi naučiti globine in pomembnosti prevzemanja odgovornosti in usmeritve. Moč odločanja kaj bomo počeli v tem trenutku je dar, ampak ob enem tudi VELIKA ODGOVORNOST in to je tudi ena od življenskih lekcij katere se moramo naučiti ljudje. To je eden od aspektov in darov, katerega se moramo naučiti na svoji dušni poti. Problem pa se skriva v tem, ker razumemo svobodno moč odločanja, kot samoumevno. Zdajle greste lahko na sprehod, pa tudi če je ura 3 ponoči in to v GATAH! Če to ni svoboda, dar in privilegij…Ker se tega ne zavedamo in ker živimo “avtomatsko”, se tudi ne zavedamo moči samo zdravljenja. To je bistvo članka…

Največji razlog za tovrstno stanje človeštva je izguba stika z sabo, naravo in subtilnim, energijskim svetom. Ko pogledate prečudovito drevo, ga vidite kot les, v resnici pa gre za inteligentno bitje z zavestjo, ki pretvarja Co2 v kisi, katerega lahko potem s polnimi pljuči vdihnemo, nevem kakšen čudež še potrebujemo več? Tako zaposleni smo postali z “modernim” načinom življenja, da dobesedno ni več v našem spominu, da smo včasih iskali zdravila in rešitve v sebi, v naravi, z zelišči, s kristali, z manipulacijo energij, s pogovorom, glasbo, plesom, s pravilno prehrano in predvsem tesno povezanostjo z mati naravo, živalmi in višjimi dimenzijami.

Tudi sedaj imenovana “klasična” medicina poudarja točno tovrsten način razmišljanja. Naj poudarim…ni kriva “klasična” medicina, saj je super in jo močno podpiram in jo potrebujemo, vendar smo ljudje tisti, ki smo izgubili pravi, čisti pogled, kaj je osnovni namen “klasične” medicine. Ko se ti nekaj zgodi vzameš tableto in je stvar “rešena”. Tabletom smo dali takšno moč, da smo dejansko pozabili (generacijsko), da smo mi sami svoje zdravilo in da so zunanji faktorji zgolj pomoč.

Dobesedno smo dali svoje počutje in zdravje nekomu drugemu v roke!

To je norost ljudje!!!

Tudi, če se ranimo z nožem. Tudi če nič ne naredimo se bo rana še vedno zacelila sama. Naše telo je inteligentno in ima sposobnost samo zdravljenja, se zavedate tega?

Povzetek

Torej iz zgoraj napisanega lahko izluščimo, da je glavni razlog za prelaganje odgovornosti na druge v pomankanju stika z samim sabo, z naravo, z vsem kar je. Ker nimamo zavestno stika z samim sabo, ja normalno, da potem mislimo, da je nekdo drug odgovoren za naše težave in posledično podzavestno mislimo, da jih lahko le nekdo drug reši (tablet, zdravnik, terapevt, itd…). In prav ta primankljaj pri ljudeh na žalost gospodarstvo in podjetja podzavestno izkoriščajo (prosim ne povejte jim tega).

Kaj je rešitev?

Torej recept in rešitev sta ponovna vzpostavitev stika z sabo in z vsem kar je, subtilnost, nežnost, opazovanje stvari takšne kot so, poglablanje vase, le kako naj vam bolj nazorno razložim z besedami stvari, ki se jih dejansko ne da opisati, ampak jih lahko zgolj doživiš…Želim vam vse dobro <3

Zakaj vam to govorim?

Vzpodbujam narod, da začnemo ponovno iskati odgovore znotraj sebe in da se spomnimo, kako je če poslušaš svoje telo in ne slediš slepo vsemu kar je. Vzpodbujam, da se začnemo povezovati nazaj z naravo in z vsem kar je, da pogledamo globlje na svoje življenje.

Nekaj pa moram priznati 🙂 …

Opažam vedno več ljudi, ki so ozaveščeni in prevzemajo odgovornost zase in za svoje trenutno stanje. Kar je res pohvale vredno <3!

Saj šele ko prevzameš kontrolo nad krmilom, ga lahko usmeriš v pravo smer.

Ne bodite kopilot, bodite pilot, vsak trenutek svojega življenja in to ZDAJ!

Problem nastane, ko gremo do neke težave v vlogi pilota. Potem pa, ko težavo ozavestimo in vidimo da je tam, se v strahu presedemo na mesto kopilota. Vlogo pilota pa dodelimo zdravnikom, terapevtom, tabletom. Če se prepoznate v tej vlogi, vas pogumno povabim, da se v tem trenutku vsedete na mesto pilota! V polni veri in to z božjo ljubeznijo in pomočjo, ZDAJ!

Če pa se ne prepoznate v tej vlogi, bodite vsaj tako dobra oseba v kontrolnem stoplu in par prestrašenim kopilotom, ki letajo sem ter tja od zdravnika do terapevta in nazaj, sporočite, da je čas, da se presedejo na pilotski stolček! 🙂

ps.: Prevzeti odgovornost pomeni odpreti vrata, ki pričnejo proces samo zdravljenja in rasti. Prevzemanje odgovornosti = DA!….DA! = sprejamnje situacije…Ko sprejmeš trenutno situacijo, lahko vidiš realnost, brez filtrov in sranja…Ko vidiš realnost takšno kot je, iskreno…Šele potem imaš dejansko možnost narediti pravi in konkreten korak, do rešitve.

Prej začneš boljše je, dlje kot odlašaš, več dela za kasneje. Bodi pilot! TI SI PILOT! 🙂

Zaključek

Pomoč, ter sodelovanje terapevtov in zdravnikov je pomembna in velikokrat nujna, s tem člankom sem vam želel le odpreti oči, da prevzamemo odgovornost zase, da ozavestimo, da smo mi sami kreator, vsak izmed nas je pilot svojega aviona in kadar iščete pomoč vedno imejte v podzavesti, da je zunanja pomoč le dopolnilo, ki pospeši vaš proces zdravljenja. Tako bodo rezultati veliko boljši in hitrejši <3 Vse dobro vam želim na vaši življenski poti, naj vas spremljajo božja ljubezen, moč in božja inteligenca 🙂

 

About Author

Marjan Rijavec

Marjan Rijavec

Specializiran na področju Energijske Psihoterapije s katero ljudem pomaga ozavestiti ter razbliniti stare vzorce in omejujoča prepričanja. Opolnomočenje, jasnost in transformacija.