Bolečina v srcu - anksizonost

Bolečina v srcu, zakaj?

Srce je vitalen organ na katerega smo zelo navezani, saj se zavedamo kako pomemben je za naše življenje. Srce je odgovorno za pumpanje oz. pošiljanje krvi po telesu in nutrientov v njej. Dobra prekrvavitev in zdravo srce sta sinonim za dobro zdravje. Pogosto pa prihaja pri anksioznosti, paničnih napadih in izgorelosti do tiščanja v prsnem košu ali dejanske bolečine v srcu, kot da je neka teža, morda ostra stvar v srcu.

To izkušnjo sem imel tudi sam in tudi pri klientih zelo pogosto opazujem ta pojav. Ljudje se pogostokrat ustrašimo tega, saj mislimo da je z našim srcem nekaj narobe. Pogostokrat se odločimo za slikanje srca in zdravnik nam začuda sporoči, da je naše srce povsem okej. To nas zadovolji a še vedno, ker je občutek v srcu tako intenziven mislimo, da je nekaj narobe. Pogostokrat imamo ljudje strah, da nas bo srčna kap, da imamo strdek, itd…ker je srčnih bolezni precej in ker je ozaveščenost o znakih o infarktu kar dobro razširjena sklepamo, da gre za to. Seveda drži, da skozi leta tovrstnega siljenja srca v ekstreme do tega lahko pride, a sigurno imamo še čas narediti spremembo.

 

Bolečina v srcu ali prsnem košu NI JEDRO. To je odziv telesa na preobremnjenost. Ne moremo pozdraviti bolečine srca s tabletom, če je v osnovi čustvenega izvora.

Kaj se dogaja pri bolečini v srcu psihološkega izvora?

Ob stresorju se nam preaktivira solarni pleksus, ki pretirano stimulira nadledvične žleze. Sproži se velika doza adrenalina in kortizola, ki se sprostijo po telesu. Pogostokrat se dvigne tudi pritisk in srčni utrip, kar preobremeni samo srce.

Je bolečina v srcu pri anksioznosti razlog za skrb?

Delujem kot energijski psihoterapevt in lahko vam pritrdim, da bo izkušnjah in raziskavah lahko potrdim, da pri večini tiščanj, zbadanj, palpitacij in napetosti v srcu, ki so povezani s psihično izgorelostjo ali anksioznostjo prihaja preprosto do čustvene ne enakomernosti oz. ZASIČENOSTI s stresom v fizičnem srcu. To se skozi proces energijske psihoterapije ali globoke meditacije, sproščanja da sprostiti. V osnovi gre za akumuliran stres v srcu, ki je čustvene narave. Pogostokrat je ta stres prežet z občutki strahu ali nenadnih šokov, presenečenj. To so specifične vibracije, ki jih lahko raztopimo kako?

Tehnika #1

Dihanje v bolečino. Skozi usmerjanje diha v točko, kjer nas boli lahko razblinimo to čustveno napetost do določene mere. Dihanje je umirjeno, nežno in ne v naglici. Priporočam zvečer pred spanjem, ko ste umirjeni. Dovolite dihanju da razdrobi in prečisti čustvene napetosti okoli srca.

Tehnika #2

Uporaba afirmacij med dihanjem v ta predel je zelo koristna. Najdite afirmacijo, ki vam pomaga. Pogostokrat je to občutek varnosti. Torej “Moje srce ja varno in zdravo”. Srce se odziva na naše misli in občutke in lastna misel lahko zdravi. Uporabite moč lastnih misli v namen samozdravljenja.

Tehnika #3

Bolj spoznanje kot tehnika. Vaše srce je najverjetneje zdravo. Z vami ni nič narobe, če v to dvomite lahko zaprosite za slikanje in se prepričate sami. Misel, da ste bolni da je z srcem nekaj narobe lahko ohranja ta stres in napetost. Sprostite to napetost z odločitvije, da je srce zdravo in mirno. Ter se lotite glavnih stresorjev v življenju, ki vam povzročajo stres. To bo razrešilo situacijo.

Tehnika #4

Zmanjšajte količino obveznosti in dela. Srce se odziva na količino obveznosti, saj če je preveč obveznosti mora več pumpati, po domače rečeno ga gonimo. To je naša izbira. Delo ali zdravje.

Tehnika #5

Ne hitite. Hitenje je strup za srce. Z organizirajte si dan tako, da manj hitite, pravočasno pojdite od doma, vzemite si čas za obrok, ne hitite. Vaje čuječnosti, dihanje in meditacija so ključnega pomena.

Tehnika #6

Srce je vaš kompas. Opazujte, pred ali med katerimi dogodki vam srce hitreje razbija, oz. vas močneje tišči? Razmislite o tej stvari, zakaj ravno takrat, spremenite odnos do te situacije.

 

Če boste videli kljub temu, da bolečina ne izgine me kontaktirajte in bomo pogledali kater del srca je v neravnovesju čustveno in kako to sprostiti na najlažji in hiter način.

Želim vam miren dan in vse dobro na vaši poti. Naj mir in občutki varnosti napolnijo vaše srce.

 

Lep pozdrav,

Marjan Rijavec

About Author

Marjan Rijavec

Marjan Rijavec

Specializiran na področju Energijske Psihoterapije s katero ljudem pomaga ozavestiti ter razbliniti stare vzorce in omejujoča prepričanja. Opolnomočenje, jasnost in transformacija.