7 stavkov ki nam odvzamejo moč

Veliko raziskujem oz. dobivam uvidov in vpogledov v to kako priti v svojo moč, kako ohranjati svoj steber, svoje jedro, kako priti do obilja in sreče s pomočjo energij in alkimije.

To kar mislimo to smo, verjetno ste ta stavek slišali, ja? Misel je energija in energija je resnična, če tudi je ne moremo videti, jo lahko občutimo, če smo dovolj senzibilni do življenja. To kar mislimo je kot bi izgovorili v notranjem, nevidnem svetu. Prepričanje pa je znova in znova ponavljajoča se misel. To prepričanje je v resnici entiteta, je bitje, ki vpliva na mišlenje, delovanje osebe. Za to pravimo, da moramo razbiti določena prepričanja, preden želimo napredovati!

V tem članku govorimo o svoji lastni moči oz. mislih, ki nam to moč odvzemajo. V resnici gre za lastna prepričanja in prepričanja kolektivne zavesti, ki nas postavijo v vlogo ne moči…

 

“Misli so v resnici nevidne besede!”

 

Misli imajo MOČ!

Spodaj so našteti zelo pogosti stavki, katere lahko srečamo na dnevni ravni. Bodimo pozorni katere od teh uporabljamo sami, naši starši in bližnji. To nam bo dalo vpogled kje lahko nekaj naredimo na sebi in zrastemo v bolj samozavestno in močno bitje.

Stavki/misli/prepričanja, ki nam odvzamejo moč:

#1

Vse se zgodi z razlogom – zelo pogost stavek, ki v resnici opravičuje nam neprijetno situacijo. Res je, da se vse zgodi z razlogom, ampak do tega je prišlo dejansko zaradi nečesa. Lahko bila ta neprijetna situacija zgolj manifestacija naše negativne karme in ob tem dejanju je prišlo do izravnave. Ko izgovorimo ta stavek je pomembno, da izgovorimo z samozavestjo, optimizmom, češ da smo šli čez to kot zmagovalec in ne kot žrtev. Naslednjič bodimo pozorni, ko/če ta stavek izgovorimo ali ga izgovorimo v stanju “žrtve (ubogi jaz) ali v zavedanju, da se vse res zgodi z razlogom in gremo v polni veri naprej.

#2

Kako danes pritiska vreme dol / Joj ta dež… – super, razumem, da je to mašilo, ko nimamo kaj pametnejšega povedati sogovorniku, pa vseeno z njim si naredimo škodo, saj dajemo svoje počutje v roke vremenu. Naše počutje je v naših rokah, 100%! Ne dovolimo vremenu, da vpliva na potek našega dneva. To loči uspešne od neuspešnih. Izberite uspeh, ker jo to vaša pravica!

#3

Tako sem bil/a vzgojen – ja seveda, si bil tako vzgojen, ampak imaš moč lastne volje in si zavesten, TUKAJ IN ZDAJ! Torej lahko vzorce iz otroštva spremeniš. Si odrasel, veš kaj želiš, kam greš, veš kaj funkcionira in kaj ne funkcionira. S tem stavkom zgolj prelagamo odgovornost na vzgojo oz. starše. Ta stavek nam odvzame moč, da spremenimo svoja pretekla semena, kar zelo zavira proces. Rešitev je, da določeno vedenje/prepričanje ozavestimo, pridemo do ugotovitve, da smo ga podedovali od staršev, izkažemo do njih razumevanje + odpustimo (ker se niso zavedali sami tega prepričanja/dejanj) in na to zavestno spremenimo.

#4

On/ona ima boljše pogoje, starši so mu pomagali – To že lahko drži, kako pa veš, da so njegovi starši tudi vse dobili? Kaj če so bili njihovi starši reveži, pa so se z lastnim trudom in delom prebili do obilja? Kakor koli…S tem stavkom dejansko opravičujemo svoj neuspeh oz. ga POGOJUJEMO s tem da dobimo sredstva/podporo od staršev. Kdo kreira, kdo je, kdo ti briše rit? Si jo sam ali ti jo starši? Prevzemi odgovornost in pojdi v svoj center. Ti si ti, ti si top, tukaj in zdaj! Ne glede na okolje in stanje. Kaj ima oseba s katero se primerjaš veze s steboj? V tem kontekstu nič, furaj svoje naprej ne glede na kaj. Primerjanje nas omejuje, ne dovolimo si omejevati samega sebe.

#5

Vse ob svojem času – seveda…vse ob svojem času. Kako izgovoriš ta stavek je zelo pomembno…Velikokrat če ga z nizko vibracijo izgovorimo predstavlja oz. pomeni…da prelagamo odgovornost na usodo, katere očitno ne kreiramo sami. Torej bo že čas oz. nekdo drug poskrbel za to situacijo, stvar, odnos…Prosim? Zakaj nam angeli kar sami od sebe ne pomagajo? (no saj nam, ampak tako konkretno) KER IMAMO SVOBODNO VOLJO! SAMI SE ODLIČAMO ALI BOMO OZDRAVELI ALI BOMO ŠE NAPREJ V STANJU BOLEZNI. Sami se odločimo ali bomo uspešni in polni obilja ali se bomo naslanjali na druge (blog). Ta “vse ob svojem času” kreiramo sami! Poslušajmo srce in intuicijo za odločitve, ter jih z umom verificirajmo, uporabimo konkretne korake za dosego določenega cilja. Prepuščanje času, da se kar bo vse zgodilo samo od sebe pripelje do “ne-akcije” do ogromno idej in malo rezultatov, tega si ne želimo! Tako, da akcija 🙂

#6

Smo samo ljudje – to je izjemno močna omejitev, limit, blokada…To izgovorimo, ko želimo opravičiti neke ne najbolj prijetne izkušnje/dejanja s tem, da smo pač le ljudje. Ko pa smo v resnici mnogo več, smo duša, smo otrok boga. Ko izgovorimo stavek “Smo le ljudje / sem le človek” zanikaš oz. se odmakneš od svojega bistva. Tega stavka ni mogoče reči z visoko vibracijo, vedno nosi negativni prizvok. Ta prizvok pa deluje kot limit. Sem LE (ta LE je problem) človek. Ponižen, skromen, omejen, NE! DOVOLJ! Si neskončna esenca božanskosti! Si bleščeča luč, si otrok boga, si esenca boga, si eno z bogom! LE DAJ stran, reci “JAZ SEM ENO Z VSEM” in začuti ves potencial, ki ga ima “človek” (duša v fizičnem telesu) in uživaj v njem. Ne opravičujmo svojih neg. dejanj s tem, da se omejimo. Priznajmo si napako in se ves čas zavedajmo, da smo izjemno božanska in inteligentna bitja.

#7

Zame bo poskrbljeno – ta stavek je dvorezni meč. Po eni strani izžareva ogromno vere in upanja, po drugi strani pa stavek prelaga odgovornost na višje sfere.  Seveda nam pomagajo, ampak če se spomnimo ponovno, da smo mi kreatorji. Če danes posadim seme pomaranče, bo zrastla pomaranča. Torej sam se lahko odločim, okej, danes sem posadil seme denarja in ljubezni, s tem, ko sem dal 10€ gospe na cesti, brez strehe nad glavo. Poskrbljeno bo za nas toliko kolikor bomo sami poskrbeli z svojimi dejanji. Karma = dejanja, kakršna dejanja delamo, takšno karmo imamo in to potem žanjemo. Torej svojo prihodnost kreiramo TUKAJ IN ZDAJ z svojimi dejanji, mislimi, besedami. Če je nekdo nesrečen ali pa srečen je zgolj zaradi svoje lastne kreacije…To je največji dar, moč lastne volje, ki ga imamo. In ko rečeš zame bo poskrbljeno je kot bi se vdal. Klinc bo poskrbljeno, poskrbi sam zase, ne igraj žrtve! Najbolj lahko poskrbiš zase tako da manj razmišljaš in si aktiven, srčno! Seveda, daš namen, moliš in prosiš, za vse dobro kreatorja, vodnike, mojstre itd. NUJNO!!!..samo če nič ne narediš in samo moliš in čakaš se tudi nič ne bo zgodilo. Stavek “Zame bo poskrbljeno” jasno nakazuje na ne razumevanje zakona karme, kar ti odvzame vso kreacijo do lastnega življenja, do sreče, zdravja in obilja. Namesto stavka zame bo poskrbljeno uporabi “Zaupam, da bo vse dobro! Do tega pa bom prišel z akcijo in božansko pomočjo, v polni veri hvala!!!” Čutite razliko v vibraciji?

Zdaj verjetno ste že ugotovili, kateri stavek/misel/prepričanje vas spremlja. O njem razmislite in spremenite zapis.

Za konec te še povabim, da najdeš svoj stavek, ki te spravi v svojo polno moč! Najdi stavek, ki te bo postavil v svoj center, ti vlil samozavest in te postavil v smer uspeha in sreče.

Z Spoštovanjem,

Marjan 🙂

 

 

About Author

Marjan Rijavec

Marjan Rijavec

Specializiran na področju Energijske Psihoterapije s katero ljudem pomaga ozavestiti ter razbliniti stare vzorce in omejujoča prepričanja. Opolnomočenje, jasnost in transformacija.