3 Kanalizirana sporočila za starše majhnih otrok!

Smo v zanimivem obdobju in celosten razvoj naših angelčkov je zelo pomembna tematika. S tem razlogom sem se povezal s svojimi vodniki in povprašal kaj otroci trenutno najbolj potrebuejejo? Prišla so 3 glavna sporočila, ki ti bodo koristila pri tvojih nadaljnih vzgojnih ukrepih 😀
Zastavljeno vprašanje je bilo: “Kaj otroci v Sloveniji trenutno najbolj potrebujejo?”

Sporočilo št. 1

Otroci so pravi biseri, vendar je pomemebno, da starši ne posegamo preveč v otroka. S tem je mišljeno dobosedno, da otroku pustimo in dovolimo, da preživi več časa sam s seboj, brez igrač, brez risank, brez dražljajev.
 
Meditirajte z otrokom, samo bodite zraven njega. Nastal bo čudovit obred, snop trenutekov, ki bo dal vašemu otroku, kot tudi vam izjemno veliko…Notranjega miru, povezanosti, smisla, stabilnosti.
 
Otrok je sam svoja duša, je dušno samostojen, fizično pa še ni. Vendar otrok ni fizično telo, je duša in lahko je bistveno razvitejši od starša, kljub temu, da je še majcen. Pomembno je, da se starši tega zavemo. Da pogledamo čez fizično telo otroka, v njegovo esenco, v bitje za fizičnim telesom in mu dopustimo da diha, da živi, da samo je…Ne razbijajte si glave z umom, pojdite v meditacijo in ostanite dovolj dolgo v njej, da doživite vse to.
 

Sporočilo št. 2

Naloga starša ni, da otroka omeji, ampak, da mu omogoči in pokaže potenical, priložnosti bivanja/izkušanja na tem planetu.(dobesedno kazati otroku, kaj vse je možno, ekspanzija, notranja in zunanja…zavestno. Krča je dovolj, defenzive je dovolj. Če otroku pokažete in poveste, da morski kiti letijo po zraku in se ob tem noro zabavate in ste otročji, boste otroku razširili notranje kapacitete smejal se bo, zabavali se boste…)
 
Postaviti otroku mejo ali otroka omejiti je nekaj povsem drugega. Postavljati meje je nujno, omejevati otroka z lastnim vedenjem, pretirano resnostjo in redom, lastnimi pričakovanji, predvsem pa pričakovanj bližnjih in okolice pa ni koristno in omejuje otroka, ga krči. Če smo bili vzgojeni v mentalni kocki, bodimo tako močni, da pridemo ven iz nje in svojemu otroku damo nekaj več, to svobodo. Vsaj poizkusimo lahko…
 

Sporočilo št. 3

Zanimivo, izpostavjeno je bilo to, da je pomembna naloga starša tudi, da otroku redno pomaga vzbujati predvsem smeh!
 
Energijsko gledano je to povsem razumljivo, saj z smehom se odpira srčna čakra, ki je center višjih čustev kot so sočutje, empatija, nežnost, solidarnost, ljubezen do drugih…To pa je ključ doseganja božanske ljubezni na kronski čakri. Težko je priti do svojega bistva in višjih sfer, če nisi ljubeč do sebe in drugih, se strinjate?
 
Torej z aktivacijo srčne čakre otroka dobesedno približamo k temu, da otrok občuti svoje bistvo, esenco.
 
Odgovor na vse je, več se zabavajmo, uživajmo, smejmo se in bodimo ljubeči ter nežni drug do drugega. ?

Povzetek…

Otroci potrebujejo več:
1. Časa zase in povezovanja sami s seboj brez dražljajev (notranja svoboda)
2. Širitve, ekspanzije, pogleda na svet iz vidika priložnosti, potenicala v vsem in ne krčenja
3. Več smeha, saj tako najlažje izkusijo svoje bistvo.
 
Otrok samo je, ne vrta po umu, mi vrtamo. Velikokrat pa um odraslih otroke omejuje, zato je duhovni razvoj starša največ kar lahko otroku damo!
Razmisli, katero sporočilo najbolj rezonira s teboj v tem trenutku?
Pošlji ta blog tudi svojim prijateljicam mamicam, hvaležne ti bodo!
 
Z vso nežnostjo in ljubeznijo?
Sem v vaših srcih???
Marjan
ps.: Ima tvoj otroček izzive z zdravjem (čustveno, fizično)? Izvajam vpoglede in srčne energijske terapije za mamice kot tudi za otročke. za več me mirno kontaktiraj. (Vrhnika)

About Author

Marjan Rijavec

Marjan Rijavec

Specializiran na področju Energijske Psihoterapije s katero ljudem pomaga ozavestiti ter razbliniti stare vzorce in omejujoča prepričanja. Opolnomočenje, jasnost in transformacija.