Kreativni flow

Kreativni flow – nova oblika delovanja

Kreativni flow je način delovanja, je nov pristop k razvoju vaših idej!

Kreativni flow je način kako pristopati zavestno k razvoju svojih idej v uspešen posel.

Kreativni flow pomeni ugasniti svoj um in ne potrebna vprašanja, ki ovirajo razvoj posla v začetni KREATIVNI fazi.

Kreativni flow pomeni zaupati svojim občutkom, preblisku in jo materializirati takoj zdaj!

Plan na kubik

Se spomite kako so nas učili, da je potrebno pristopati k neki novi stvari, ideji, učenju, projektu, poslu?

Najprej se skrbno pripravi, naredi temeljit načrt, razmisli kako in kaj, zakaj, kje, za koliko, s čim, o moj bog…

Toliko enih vprašanj, da ideja katero imaš v glavi še preden narediš ta “popolni” plan izveni, zamre oz. te že mine.

Hm, ti je nekako znano?

Meni je, pa še kako! 🙂

Danes med sprehodom v gozdu mi je v glavo priletela misel in sicer…

“Do not overthink the creative part of your business or idea!”

Kar v Slovenščini pomeni,

“Ne razmišljaj preveč o kreativnem delu tvojega posla ali ideje!”

Ne razmišljaj preveč o kreativnem delu tvojega posla ali ideje!

Zakaj je temu tako?

Se vam je že zgodilo, ko ste nekaj tako radi počeli (risali, pisali, ustvarjali, gradili, imeli zelo dober pogovor z nekom), da ste preprosto pozabili na čas in na vse okoli sebe? Samo bili ste in ste ustvarjali? No…Temu se reče kreativni flow, ko preprosto ne tuhtaš kako bi nekaj naredil ampak preprosto deluješ, preprosto si.

 

“Če želiš napisati knjigo, začni pisati zdaj”

“Če želiš prodajati sladoled, naredi svoj prvi sladoled zdaj”

“Če želiš masirati, zmasiraj domače zdaj”

 

Torej ko dobimo neko idejo in seveda željo na primer, da začutimo, da si resnično želimo napisati svojo knjigo, je najboljši način kako ujeti ta Kreativni flow, da preprosto začnemo pisati tisto, kar nam najprej pade na pamet, to kar začutimo…

Če smo dobili idejo, da želimo napisati svojo knjigo, je verjetno nekaj, kar želimo napisati in ta material že imamo v svoji glavi, samo še spisati moramo iz svoje glave na papir. Se zavedate, da je pisati knjigo prepisovanje svojih misli in občutkov na papir?

Torej vse kar je potrebno v začetni fazi ideje narediti je, da jo začnemo čimprej izvajati brez pretiranih vprašanj in misli…Vendar pa, ker smo na učeni iz šole in okolice, najprej naredi strukturo, kakšen bo naslov, kako boš knjigo prodajal, kdo bo to knjigo sploh bral, kdo je ciljna publika, skratka ogromno nekih misli in vprašanj, ki pa zavirajo ta kreativni flow in ideja pade v vodo zaradi toliko vprašanj…

Energijski vpogled

Energijsko gledano so zgornja vprašanja, kot so…”Kje, kdaj, kako, zakaj, s čim, itd…” so del nižjega mentalnega telesa, del uma, (ki so nujni del za obstoj in zagon posla) vendar pa vibrira na nižji frekvenci kot ta Kreativni flow v katerega pademo ko samo delujemo.

Recimo ta objava, je nastala zgolj kot koncept, ki se mi je skozi izkušnje znova in znova potrdil. Sedaj to pišem, vendar ne vem kaj bom napisal v naslednjem stavku. Niti ne vem, kaj sem napisal v prejšnem stavku. To je dokaz, da ta kreativni flow ne prihaja iz mentalnega nivoja ampak iz višje stopnje, višje frekvence. Težko bi rekli, da gre za direktno kanaliziranje, vendar pa lahko rečemo, da gre za uporabo višjih energijskih centrov.

Zakaj je potrebno iti takoj v akcijo?

Ko čutimo neko idejo, neko močno željo, so naša subtilna telesa in energijski centri pripravljeni in v idealnih pogojih za manifestacijo oz. materializacijo. Torej naše počutje vpliva na uspešnost materializacije. Razumete? Ko v nekaj trdno verjamemo in smo polni zagona je to najboljši trenutek za začetek, zakaj bi si prej morali odgovoriti na 10 vprašanj? Zakaj uporabljamo um kot zavoro?

Ko smo v takem močnem zagonju je torej samo dejanje v resnici prevodnik oz. orodje, ki materializira te višje vibracije.

Torej v tem kreativnem flowu in zagonu je kot bi sprostili napetost na čelu, napetost na obrazu in obraz postaja lahkotnejši, tok te zamisli lahko steče. Ko pa zelo razmišljamo stiskamo notranje mišice in enostavno ne steče…Preveč je zakajev, preveč je kajev, kakojev, kdajev, ki ovirajo Kreativni flow.

Je veliki “ZAKAJ TO POČNEŠ?” res tako pomemben?

Velikokrat se ljudje sprašujejo, poznati moraš svoj ZAKAJ! Zakaj počneš to kar počneš, ja nujno! To je gorivo na dolgi rok, ampak ne v trenutku, ko si navdihnjen in dobiš idejo. Če dobiš super idejo in močno željo, zakaj potrebujemo še en dodaten zakaj? Niso naši super občutki dovolj močan razlog? Zakaj ponovno rinemo um tja kamor ne spada? Samo akcija, okej?

Okolica in um

Um je sila koristen je pa potrebno vedeti kdaj ga uporabiti. Naučeni smo in živimo v mentalnem svetu, ko želimo vse razčleniti, analizirati in razumeti, kar je odlično, vendar ne v kreativnem delu projekta/posla.

Povzetek zapisa – Kreativni Flow

Vse kar želim s tem zapisom  razširiti je to, da se zavedamo kdaj nam razmišljanje koristi in kdaj ne. In ko smo navdihnjeni in nekaj čutimo znotraj sebe, da temu zaupamo…Ni se potrebno vedno spraševati kaj, kdaj, kako, zakaj…Če ste res prisebni in na mestu, je v ta navdih že zajeto kup dobrih mentalnih form, prepričanj in je mogoče to zgolj signal, da pa je potrebno res to idejo z realizirati ZDAJ in ne jutri.

Jasni prebliski, ideje, zamisli in entuziazem so lahko znaki vašega vodstva. Misli niso najvišja možna oblika delovanja. Obstaja še več, mnogo več!

Dovolimo si več in se prepustimo kreativnemu flowu, da nas vodi in navdihuje.

Za trenutek ugasnimo um in zaupajmo trenutnemu navdihu, brez zakaj, kaj ali kako!

Mnogo Uspehov še naprej 🙂

Marjan

 

ps.: Vsak posameznik s svojim poslom preklaplja med kreativnim delom in mentalnim delom. In uspešnost projekta/posla je v veliki meri odvisna med tem, da posameznik ugotovi kje je resnično potrebno uporabiti um in kje ne. Ta poved se zdi logična, vendar je mnogo ljudi tako močno mentalnih, da se jim neprestano ustavlja pri kreativnosti. Temu se reče tudi KREATIVNA BLOKADA. Ko se mentalni aspekt začne mešati v kreativni je kreativnost za blokirana. Ko se kreativni aspekt začne mešati v mentalni (kako, kaj, zakaj), zgrešimo bistvo (kot bi zgrešili tarčo). Potrebno je ravnotežje med obema in do tega vam pomagam preko tovrstnih zapisov kot tudi preko individualnih poslovno energijskih terapij.

 

 

About Author

Marjan Rijavec

Marjan Rijavec

Specializiran na področju Energijske Psihoterapije s katero ljudem pomaga ozavestiti ter razbliniti stare vzorce in omejujoča prepričanja. Opolnomočenje, jasnost in transformacija.