Poporodna depresija – kanalizirano sporočilo za mamice, ki jim bo kmalu boljše 🙂

Ker se vedno bolj zavedam pomembnosti otrok in njihovega razvoja, se vedno bolj zavedam tudi pomembnosti mamic in vašega počutja, saj ste božanske nosilke, božanski kanal, ki prinaša novo življenje na naš prečudovit planet Zemlja. Torej vaše počutje je zelo pomembno, saj je razvoj otroka odvisen predvsem od vašega počutja, vsaj v prvih nekaj letih. Ker pa zaznavam, da je poporodne depresije pri mamicah vedno več in je to nekakšna družbena problematika, sem se odločil in povezal z višjimi sferami in za vas oz. vse nas prenesel določena sporočila, ki ti utegnejo pomagati.

Zakaj poporodna depresija nastane?

Poporodna depresija nastane, saj se po porodu začnejo ustvarjati novi kemični procesi, ki vplivajo tako na fizčno kot tudi posledično energijsko telo mamice. Te kemični procesi, ki do sedaj niso bili aktivni in poznani v ženski spreminjajo bio kemično strukturo telesa in vplivajo na delovanje endokrilnih žlez, torej hormonov. (Torej eden izmed razlogov nastane na fizični ravni)

Drugi glavni razlog, ki pa ni fizičnega izvora pa je sledeč:

“Poporodna depresija se največkrat pojavi zaradi ne pripravljenosti mamice na porod.”


1. Rešitev

To se lahko spremeni, če mater oz. starša ozavestita zakaj imata, zakaj pričakujeta otroka? (Problem je, če imamo otroka, ker mislimo, da je tako prav ali tako od nas pričakuje družba, starši,…) Zakaj imaš otroka je pomembno razumeti, definirati in to živeti. To je kot postavljanje temeljev za hišo. Torej namen zakaj imeti otroka je ključnega pomena. Če je odgovor, za to da bova ohranila oz. zbližala partnerski odnos to ni pravi namen.

Otrok napačen namen zazna, mamica pa tudi, v obliki depresije ali drugih stanj…
Rešitev je, da se s partnerjem res pogovorita zakaj imata otroka in če ugotovita, da sta mogoče štartala iz ne ravno okej točke, spremenita to, odločita se, uživajta v razvoju otroka, zavedajta se, da je to privilegij, čast in vajina lekcija. Bodite TOP, okej :)?

2. Rešitev

Med porodom in po porodu v telo prihajajo enormne količine energije, se odvijajo različni novi procesi, energijsko telo začne vibrirati z rapidno hitrostjo v času nosečnosti na kar telo mamice ni pripravljeno. Rešitev je, da se telo predčasno pripravi oz. neguje. Rešitev katera je bila podana so smeh, radost, veselje, zabava. Mater v času nosečnosti se naj čimbolj smeje, je radostna, zavesnto, načrtno, okej?

Zakaj je smeh tako pomemben?

Razlog za to je, ker smeh, zabava in radost odpirajo srčno čakro mamice. Srčna čakra mamice ne samo da blagodejno vpliva na otroka, temveč mu tudi omogoča lažji prihod. Namreč v 7 mesecu nosečnosti se duša otroka inkarnira v fizično telo.

Z radostjo in smehom bo tvoja srčna čakra odprta in duša otroka bo lažje prišla v drobceno telo. Srce je tudi sedež naše duše in v bolj radostnem stanju kot je duša, bolj radostno nova duša (otrok) pride in je. Je kot postavljanje temeljev oz. izhodiščne točke za vašega otroka. Torej bodite ljubeči, nežni, srčni v času nosečnosti, pa tudi že prej, par mesecev pred načrtovanjem otroka se pripravite, umirite se, igrajte se, bodite igrive, nagajive. (če je le možno)

Kakšna je vloga mame v času nosečnosti?

Mama je v času nosečnosti kot otroška soba s posteljico za otroka, naj bo ta soba radostna, svetla, z velikimi okni, naj notri diši, naj se v tej sobi predvaja lepa glasba, dobra hrana, naj se stene sobe smejejo. Vaš trebušček je otroška posteljica…Pripravite otroku čudovito, mamljivo in radostno posteljico. Ti draga mamica si sobica za otroka, tvoj lep trebušček pa je njegova posteljica. Njegovo počutje je odvisno v večji meri od tvojega. POSKRBI ZASE!!!! 🙂

Mame, ve ste nosilke, kanal iz katerega pride nova duša na svet. Privilegij, čast, spoštovanje…Prosim zavedajte se tega <3 🙂

Ozavesti ZAKAJ + ODLOČI SE ZA ZMAGO!

Zelo pomembno pri poporodni depresiji je, da se mamica ne obsoja ampak, da hitro situacijo ozavesti in se vpraša ZAKAJ je do tega prišlo, SI HITRO ODPUSTI in se premakne naprej. Torej namesto, “joj kaj se mi dogaja, joj…” raje, “Okej, to se dogaja, ampak jaz grem naprej kot zmagovalka, to da imam otročička in podporno okolje je res privilegij in čast”. Pomembno je pri tem najbolj, da se NE OBSOJAŠ, odpusti si za svoje neprijetne občutke. Spusti jih in pošlji v božjo luč, otresi se kot premočen pes. Ne zaletavaj se v te občutke kot v zid, pojdi okoli zida, okej?

Zakaj ti bo pomagal razumeti situacijo…

Odpustitev, spustitev teh neprijetnih občutkov, te bo naredilo lažjo in ti omogočalo, da greš naprej 🙂

Kaj pa če je prehudo?

Poporodna depresija je pogost pojav in jo je vedno več, veliko več kot po zabeleženi uradni statistiki. Pomembno je da se o tem pogovarjamo in da mamice, ki se z njo srečujete poiščete ustrezno pomoč oz. pogovor. Lahko je to zgolj prijateljica, starši, lahko pa je to tudi terapevt ali psiholog.

 


Energijski vpogled v slovensko žensko s poporodno depresijo

Iz vidika energijskega vpogleda v generalno žensko s po porodno depresijo je “zapacan”predvsem sprednji solarni pleksus z energijami stresa, anksioznosti in skrbi. V predelu možganov oz. glave je v avričnem polju zaznati tudi težino, katero se lahko očisti. Efektirano je predvsem čustveno polje posameznika z lepljivo sivkasto energijo, kar pa se da s pranično psihoterapijo brez težav odstraniti.

Če je prehudo in potrebuješ pomoč me mirno kontaktiraj preko emaila info@marjanrijavec.com ali pa me pokliči na 041-766-559. Tovrstne neželjene, ovirujoče energije se da iz polja in čaker lepo odstraniti in sledi olajšanje.

Kar mirno <3 🙂 Vse je okej! Po dežju vedno posije sonce!!! Še kdaj ni ;)?

Poporodna depresija je stanje, ki mine, kako hitro mine je pa odvisno od tvoje volje in zavestne odločitve TUKAJ ZDAJ! Ne igraj žrtve, bodi zmagovalka, borka, otrok te potrebuje!!! Povezuj se z svojo srčno energijo, ljubečo energijo, ta te bo očistila <3!

Kako pa si lahko pomagaš sama?

Še drugič sem povprašal po praktični rešitvi in tehniki, kako si lahko mamice same pomagate in ponovno sem dobil odgovor. “Odprite svoje srce, smejte se, pojdite na sprehod, predvsem v naravo (tukaj je bil poudarek, v naravo), pojte, plešite, zabavajte se, hihitajte, uživajte, saj to je praznik, to je čast, da ste na svet spravile otroka, ki je esenca kreacije! Ne kvačkajte se v umu, zaprite glavo (no le zmanjšajte jo), odprite srce, za vas bo poskrbljeno, samo zaupajte in sledite srcu”

Blagoslavljam vse mamice, ki se srečujete s poporodno depresijo z obilo notranjega miru, spokojnosti in olajšanja. Naj te tvoji angeli in božji vodniki spremljajo, ti pomagajo in te ljubeče negujejo.

Varna si, zaupaj si in ostani močna!
S pozdravi,

Marjan

 

About Author

Marjan Rijavec

Marjan Rijavec

Specializiran na področju Energijske Psihoterapije s katero ljudem pomaga ozavestiti ter razbliniti stare vzorce in omejujoča prepričanja. Opolnomočenje, jasnost in transformacija.