SAMOZAVESTEN PARTNER

Veliko škode kot človeštvo smo naredili s tem, ko smo vcepili moškim in ženskam napačno definicijo SAMOZAVESTI. Gre za predsodke o spolih, ki nas v resnici ločujejo narazen. Moški bi moral biti tak, ženska pa takšna.

Mislim, da smo intelektualno kot tudi duhovno dovolj razviti, da počasi preklopimo na drugačen pogled. Seveda ima vsak svojo vlogo vendar po je razvidno, da se v novih družinah vloge izmenjujejo. Tudi moški pomivamo posodo, likamo, kuhamo in tudi ženska zamenja žarnico in pomaga zlagati drva pred hišo, da jih ne dobi sneg.

In prav je da pristopamo k temu tako drugače, ker s tem razbijamo stare stare miselne forme in prepričanja, ki nas ločujejo na moški in žensko, kot v politki, levi in desni, ja…tako je bilo in še po mnogih delih sveta je tako. Le pomislite kako je v sosednjih državah, srednjem vzhodu, itd…

Cilj moškega in ženske je skladnost, harmonija in dopolnjevanje.
Partnerja naj bi bila na istem bregu in ne vsak na nasprotnem.

Poglejmo svoje razmerje.
Imamo občutek, da sta s partnerjem na istem bregu ali vsak bolj kot ne na svojem.
Dobila boš sliko.

Super.
Vprašaj se zakaj je temu tako?
Kaj lahko naredita?

___________

Od moških se pričakuje, da so SAMOZAVESTNI in to žensko privlači, saj se ob njem počuti varna. Iz zelo preživetvenega vidika ženska to razume “Poskrbel bo za dom in za moje otroke”. Kljub temu pa se čez leta mnogokrat pokaže, da temu ni tako.

Večkrat sva že govorila o različnih oblikah varnosti. Preživetven občutek varnosti, čustvena varnost, duhovna varnost, itd…

Ampak tovrsten proces je normalen. Šele ko smo siti in na varnem, se lahko zares čustveno odpremo in predamo, za to pridejo velikokrat potem otroci, ko pridejo otroci, če par napreduje in se razvija mnogokrat izkusi tudi duhovne sfere in se poda v te vode, predvsem po 50. letu lahko pa že mnogo prej.

Kar želim nasloviti v danšenjem zapisu je sledeče. Mnogo moških se podzavestno/nagonsko zateče v kariero in denar, kot je včasih to naredil z lovom na živali, da je preživel družino. Ampak moramo pa se zavedati, da smo kot človeštvo zelo zelo napredovali, pred miljoni let je bil glavni cilj preživetje, sedaj pa smo zelo intelektualni in prehajamo v “intuitivno dobo”. To je zelo pomembno.

Zavedati se moramo, da so naše potrebe drugačne kot pred miljoni let.
Moški se moramo tega zavedati. Zavedati se moramo, da dom, denar in fizična varnost preprosto nista dovolj. In mnogo moških to dojema in razume, saj delajo na sebi in se razvijajo. Za to pa moški potrebujemo varen prostor, čustveno varen prostor. Mogoče bo moški res vodilen v materialnem aspektu, vendar ve prevzemite čustveni aspekt saj ste verjetno bolj “usposobljene”, saj je to vaše naravno okolje. Odpirajte zanimive teme, vprašanja o življenju, ustvarite moškemu varen prostor, kjer bo s čeblal kaj ga je v življenju ranilo, prizadelo, itd…Mnogo moških o tem ne govori.

Mnogo vas je samskih in si želite partnerja, mnogo vas je v nepodpornih odnosih in mnogo vas je v podpornih odnosih. Bi vas pa ob tej situaciji povabil, da se povprašamo kaj je “SAMOZAVESTEN MOŠKI”.

Razmislimo. Mnogo namigov je bilo že podanih.

Problem pa nastane, ker razmišljamo površinsko… “wau kako je samozavesten” ali “uf kako je mlahav” itd…

Se kdo od nas vpraša “Zakaj je takšen ali takšna”?

Najhuje je ko moški represira vse svoje notranje rane in se naredi močnega kot kamnit steber, to “žari” navzven in ženskam je to všeč, sexy, jih draži…Znotraj pa tempirana bomba in notranji otrok, ki je bil v otroštvu zbombandian z preprianji kakšen bi moral biti.

Stopnja izgorelosti je najvišja kot kadar koli v človeštvu.
Izgorelost je le posledica nerealnih pričakovanj od drugih, sebe, okolice.

Od moških se pričakuje da so sfokusirani in uspešni.
Od žensk da so sexy po standardih industrije.

Bruh…
Vidimo kako je gospodarstvo zaigralo na tovrstna prepričanja kakšen naj bi bil moški ali ženska???

Na nas je, da temu rečemo stop. In da se začnemo ceniti kakršni smo. Ne denar ne fizično telo nista pogoj za našo lastno vrednost. To si zredirajmo eden po vrsti iz naše glave kar TAKOJ!

SUPER SMO VSI.
VREDNI V CELOTI.
SPOŠTOVANI IN ČUDOVITI V SVOJI NAJBOLJŠI LUČI!!!

TOP!!!

Ena izmed velikih nalog žensk v tem obdobju je pomagati moškim odpreti srce saj smo stoletja gradili tovrstno stereotipno sliko o moškemu. Ženske ste pod veliko preizkušnjo, da pogledate moškega preko primitivnih aspektov moškega in mu omogočite varen prostor, da je lahko tudi zmeden, ranljiv, objokan predvsem pa da skozi odprtje svojih starih ran preide do svojega jedra in se čustveno resetira in postavi na novo. To je pomembno. Po tem hrepeni vsak moški, le če si dovoli odpreti.

Se zavedate pod kakšnim pritiskom je moški, ki je izgubil službo. Mnogim moškim je prinašanje denarja k družini najbolj pomembna stvar, tako izkazujejo ljubezen pa če tudi so polni jeze ali zamer do vsega.

Želim vam prikazati kako v trenutni situaciji sekajo ven predsodki in prepričanja o vlogah, katere naj bi imel moški.

Trenutno smo v obdobju, ko naj bi prevladala razumevanje in ljubezen znotraj družin in ne sila in rinjenje v nekakšne ekstreme. Ljubezen povezuje, združuje, je kot lepilo.

Če ženska ne more sprejeti in ljubiti moškega, ko je ranljiv, brez službe in ne odločen potem to ni ljubezen, ampak zgolj nagonska igra.

Če moški ne more sprejeti in ljubiti ženske, ko je odločna in pogumna ter si jo želi podrediti, to ni ljubezen, ampak zgolj igra moči in nadvlade.

To moramo spremeniti dragi bralci 🙂
Sprejmimo drugačnost.
Ljubimo se takšne kot smo in si raje pomagajmo kot pa, da kažemo s prstom in le mečemo drva na ogenj starih prepričanj.

Kaj vam želim povedati. Nekaj je, če je moški celo življenje tak in si dobesedno ne morete ustvariti skupnega življenja. Nekaj pa je, ko moški zadane krizo, ko se sesuje pod vsemi vlogami in pričakovanji in cilji in vsem skupaj. Verjemite, dogaja se zelo pogosto…

Bodite nežne do svojega partnerja in do sebe seveda, če pa iščete novega pa le poglejte v njegovo srce, vrednote in vrline. Pomislite kako se bo vedel do mojih otrok in ne koliko igrač jim bo kupil.

Ne “nasedite” na samozavest moškega kot ladja na suho, saj tudi moški je znotraj sebe nežen, ranljiv, velikokrat zmeden. Žal ima mnogo žensk prepričanje, da moški zna vse boljše od njih in podzavestno misli, da tistega kar one ne znajo, da bo shendlal on. To je prepričanje, da je moški več od ženske, kar je popolna norost. Vidiš? To prepričanje moški čutimo v odnosu ali pa ga izvajamo kar sami nad seboj. To mora iti, po hitrem postopku 🙂

Sprejmite oba pola saj tako vam bo moški v resnici največ dal. Odprite njegovo srce.
Verjemite, ko se moški počuti čustveno varen, vam bo dal vso ljubezen na vseh nivojih in prav tako velja za ženske.

Ko govorimo, da ženska potrebuje čustveno varnost, jih žal mnogo pomisli na partnerja, ki je finančno in materialno zelo močan (saj se nam takoj vklopi primitivni del možganov), ker tako se bo ženska lahko odprla kot cvet. V resnici pa kot ste že verjetno same iz življenja ugotovile in videle, da moški,  ki dobro zaslužijo niso nujno tudi čustveno podporni. Mnogo pa je tudi takšnih, ki hendlajo oboje zelo dobro in želim ti prav takšnega. Ki ima super mix obojega. Torej denar in kariera in čustvena varnost nista povezani, sta pa zelo zaželjeni in želim ti vse najboljše. (Čustvena varnost v resnici pomeni odprtost partnerja na pogovor in skupno iskanje rešitev…tako, da je v odnosu vklopljeno minimalno ega/ponosa)

Mnogo je napisanega v tem zapisu, vzemi si čas in reflektiraj počasi. Predvsem pa si postavi kakšno vprašanje in odgovori nanj. Tako lahko dobiš čudovit vpogled vase in v svoj obstoječ ali bodoči odnos, v katerem boš izjemno srečna, vesela in igriva!!!

Se že veselim 🙂
Želim ti vse dobro in te lepo pozdravljam,
Marjan

About Author

Marjan Rijavec

Marjan Rijavec

Specializiran na področju Energijske Psihoterapije s katero ljudem pomaga ozavestiti ter razbliniti stare vzorce in omejujoča prepričanja. Opolnomočenje, jasnost in transformacija.