zakon privlačnosti - se vam življenje včasih zdi nepošteno marjan rijavec esther in jerry hicks podcast spoznaj moč svojih misli in

Denar in zakon privlačnosti
2. POGLAVJE (str. 23)

Naslov poglavja: Se vam življenje včasih zdi nepošteno?
V današnjem poglavju govorimo tem kako vzorci iz otroštva dejansko vplivajo na naš uspeh. In kako v resnici naša definicija uspeha je s prva zelo popačena in lahko rečemo ne pravilna…Mnogo nas je bilo vzgojenih v okolju, kjer smo zadovoljstvo (uspeh) smatrali kot zadovoljevanje potreb naših staršev ali skrbnikov. Če smo pojedli vse, smo bili pridni…Tako smo postopoma bili sprogramirani do te stopnje, da je naša sreča in uspeša bazirala na zadvoljevanju potreb drugih. Ker smo bili že ujeti v tovrstnem subtilnem primežu smo tudi za tem ustvarili prepričanja kaj je dobro, kaj ni dobro, kaj je uspeh, kaj ni uspeh. Z mnogimi, ki se pogovarjamo imajo zelo jasno definirano mnenje o vsem, o uspehu, o neuspehu o tem kako uspeti itd…vsak nosi zelo veliko “zakladnico” modrosti, ki pa ni nujno najbolj optimalna. Seveda, ko preidemo v fazo kjer začnemo zdravo razmišljati in ozaveščati kaj smo prejeli se v resnici šele začne naše pravo življenje kjer lahko kreiramo s polno paro 🙂

ZAKON KARME

Zakon privlačnosti je le moderno ime za zakon karme. Moderno ime za zakon karmo pa je “sreča” in “ne sreča”….V resnici je SREČA zelo zelo napačna beseda, ki je popačena in izključuje prevzemanje odgovornosti iz enačbe. Torej v resnici ta beseda sploh ne bi smela obstajati, saj je v njej toliko distorzije, iluzije, ne resnice, da nam odvzame bistvo zakonov evolucije. Srečo razumemo kot nekaj na kar nimamo vpliva in prav tako ne srečo. Kar pa 100% ne drži. To kar smo želi v preteklosti, to žanjemo danes. Drugače ne gre. Ni usode ali naklučij. In če smo zavestni nad svojimi mislimi, besedami in dejanji, ter vztrajno težimo k izboljšanju, tako tudi pride do “sreče” oz. manifestacije dobre karme.
Se pa mnogo ne poznan pojav dogaja v velikih “količinah” in sicer, negativna karma iz preteklih življenj se prenaša v sedanje življenje. Karma se shranjuje v kavzalnem telesu, ki se iz inkarnacije v inkarnacije ne spreminja…Gre za energijsko telo višje duše, ki je v resnici kot prikolica in kar smo naredili v prejšnih življenjih prinesemo zelo lepo s seboj, do zrnja natančno. Se pa karmični dolgovi in nagrade sproščajo postopoma s ciljem, da smo jih sposobni sprocesirati in se v upanju naučiti lekcijo in “podelati karmo”.
To kar trosimo navzven skozi misli, besede in dejanja, to potem tudi žanjemo. Torej če imamo “ne srečo” v življenju, jo imamo z razlogom. Pogljemo svoj paket. Kaj oddajamo? Kakšna semena imamo posajena? In delo na sebi, praktična duhovnost se ukvarja prav s tem čiščenjem nepodpornih semen in zasajanje novih, prijetnejših.

Vprašanje za refleksijo:

Kdaj je v našem življenju zbledelo zadovoljstvo?
ZAKAJ???
****
Hvaležni smo lahko za trenutno stopnjo razvitosti in dostopnosti v tem času in prostoru kjer živimo, saj so informacije o osebni in duhovni rasti zelo dostopne, kar pred sto leti ni bilo tako mogoče. Seveda je verodostojnost vprašljiva, pa vseeno oster um in iskreno srce hitro razločita med popačenostjo in resnico, ki jo nosi vsebina knjige, učitelja ali karkšnega koli drugega medija.

Zakon privlačnosti

poskrbi, da privlačimo točno tisto energijo katero nosimo v sebi 😉 Če pogledamo kaj nam prihaja na proti potem vemo, da imamo to znotraj sebe, v svojih mislih, besedah in dejanjih. Zakon privlačnosti je ekzakten in ne dopušča odstopanj.
Spoznanje, da ljudje, ki so nam tekom celotne mladosti svetovali in nas usmerjali zelo pogosto tudi sami niso srečni in izpolnjeni, takrat pa pride do zloma ali uvida nove priložnost ter želje po ponovni vzpostavitvi svojih temeljev in prepričanj o uspehu, obilju, odnosih in na splošno o življenju do vsega.
Za povrhu pa smo tudi srečali ljudi, ki so postali karierno uspešno mimo nekih formul množice, kar v nas vzbudi novo mero zanimanja in raziskovanja.

DANAŠNJI IZZIV 🙂

Refleksija…Vprašajmo se!
Kdo v našem življenju je imel močan vpliv na moja prepričanja o _______________(denarju/odnosih/samem sebi)
Katera situacija je sprožila tovrstno prepričanje (je bil to 1x dogodek, se je določen dogodek konstantno pojavljal)
Od koga sem prevzel prepričanja o denarju?
Kako vpliva to prepričanje na moje ____________stanje (npr. finančno)
Ko ugotovimo kdo ali kdaj se je določeno prepričanje ustvarilo, šele takrat lahko to spremenimo.
Ko vidimo kaj se nam dogaja, šele takrat lahko razumemo, ko razumem šele lahko prevzemamo odgovornost. Ko prevzamemo odgovornost lahko nekaj sprememnimo.
Hvala ker si 🙂

Se poslušamo v naslednjem poglavju!

Naslednje poglavje (3. Ali dati vse od sebe še vedno ni dovolj >>>)

About Author

Marjan Rijavec

Marjan Rijavec

Specializiran na področju Energijske Psihoterapije s katero ljudem pomaga ozavestiti ter razbliniti stare vzorce in omejujoča prepričanja. Opolnomočenje, jasnost in transformacija.