1. POGLAVJE

Dobrodošli v prvem delu podcasta Spoznaj Moč Svojih Misli, kjer z vsem užitkom prebiramo IZJEMNO knjigo poznano po celem svetu z naslovom Denar in Zakon Privlačnosti, avtorjev Esther Hicks in Jerry Hicks. Mnogi knjigo poznajo tudi pod imenom “Abrahamov nauk” ali pa ste prišli do te knjige preko knjige THE SECRET.
To je knjiga, ki je resnično transformirala moje življenje v letih 2014/2015 in mi pomagala začeti razmišljati globlje in me popeljala v pot SAMO REFLEKSIJE. Samo refleksija nam omogoča, da ozavestimo svoje misli, občutke, besede in dejanja in s tem dejansko lahko PREVZAMEMO ODGOVORNOST, kar pa je tudi ključ, ki nam omogoča spremembo.
Novo poglavje bo naloženo vsak torek in petek v večernih urah. Uživajte 🙂

Knjiga vsebuje 5 glavnih delov:

  1. Del – Izobljšanje počutja in knjiga pozitivnih pogledov (str. 23 – 82) <<< tukaj smo sedaj
  2. Del – Kako privlačiti denar in manifestirati obilje (str. 89 – 125)
  3. Del – Ohranjanje moje telesne Dobro-Biti (str. 131 – 172)
  4. Del – Pogledi na zdravje, težo in um (str. 177 – 204)
  5. Del – Kariera kot dobičkonosni vir zadovoljstva (str. 207 – 248)

 

Vsebina 1. poglavja: Vaša zgodba in zakon privlačnosti

Naša zgodba oz. življenje  je sklop različnih trenutkov, izkušenj, situacij. Tovrstne izkušnje, trenutke in situacije pa vidimo in zaznavamo preko svojih filtrov, preko svojih misli in prepričanj. Iz tukaj izhaja rek “To kar misliš to si”, kar pomeni…Tako kot misliš, tako vidiš in ker tako vidiš tako tudi razumeš situacijo. In to potem to zate tudi je resnica. Torej vsebina naših misli določa našo resnico! ZELO POMEMBNO! Če so naše misli podporne, vidimo situacijo skozi “svetle” oči in tako smo potem tudi sami bolj radostni…in obratno.
Vsi imamo določence cilje in želje in naša naloga je, da se vprašamo ali naše misli, prepričanja in občutki PODPIRAJO naše CILJE, ŽELJE…Ali so naše misili v SKLADJU s CILJI?
Neskladje med vrednotami oz. cilji in našimi mislimi prinaša notranji kaos in nejevoljo. (V mnogo primerih ljudje mislimo, da si nekaj želimo, v resnici pa ta ideja niti ni zrastla na našem zeljniku, vendar je le manifestacija “posrknaih” miselnih form iz okolice in drugih. Torej naše misli oblikujejo naše cilje, naše vedenje in naše zaznavanje sveta, sebe, drugih, vsega. Za to je mentalna higiena tako zelo zelo pomembno. Je to razumljivo?
Ko pa se naše cilji, vrednotne, ideje, misli, dejanja, besede uskladijo v eno točno, v eno smer! Takrat govorimo o CELOSTNI osebnosti, ko pride do INTEGRACIJE oz. ZLITJA med različnimi aspekti posameznika.
Vse v življenju se nam dogaja zaradi zgodbe kakršne pripovedujemo na dnevni ravni. 
Kakšne misli in besede uporabljamo čez dan?
Eno izmed glavnih orodij praktične duhovnosti je dnevna refleksija. Zakaj? Ker ko ozavestimo določen vzorec mišlenja, takrat vidimo…Ko vidimo takrat šele lahko razumemo in na to lahko šele nekaj spremenimo. To je ključ!
Živeti na avtopilotu in z negativno podlago pa nam onemogoča prebiti led. Če ne veš kaj razmišljaš, kako lahko nekaj spremeniš???

 

3 dnevni izziv – REFLEKSIJA

Ob koncu dneva, preden zaspimo, pogledamo KAKŠNE MISLI sem imel čez dan. (Podporne, ne podporne?…kaj bi spremenil…vizualiziramo prijetnejše misli in situacije…si odpustimo, odpostimo drugim, itd…)
Ali me misli katere sem razmišljal danes pripeljejo bližje k svojim ciljem in željami?
Ali me oddaljujejo?
Kaj lahko naredim?
Kaj bom naredil naslednjič?
Naslednje poglavje (2. Se vam življenje zdi kdaj nepošteno >>>)

About Author

Marjan Rijavec

Marjan Rijavec

Specializiran na področju Energijske Psihoterapije s katero ljudem pomaga ozavestiti ter razbliniti stare vzorce in omejujoča prepričanja. Opolnomočenje, jasnost in transformacija.