6. POGLAVJE (str. 27)

Naslov poglavja: Denar ni vzrok niti vsega slabega niti sreče
Teme poglavja:
– Enostaven proces ozaveščanja svojih misli
– Obvladovanje 5ih teles hkrati
– Poti nazaj ni
Glavna tema tovrstnega poglavja je resnično enostaven proces ozaveščanja misli in občutkov. Ponovno smo ponovili, da so misli in čustva oz. občutki, SEMENA. Ta semena se pokažejo navzven kot sadeži v obliki našega GOVORA in DEJANJ. Mnogokrat je težko takoj skočiti v to, “KAJ SEM RAZMIŠLJAL ČEZ DAN” in zakaj…Za to raje pogledamo posamezna dejanja ali situacije in pogledamo, kako sem se danes počutil pri tem dejanju, zakaj sem se tako počutil, itd…Torej preko dejanj pridemo do jedra.Temu v duhovnem svetu pravimo sledenje miselni formi, saj dejansko nastane kot nekakšna zgodba, ki nas vodi, sledimo tej poti in ugotovili bomo izjemne stvari.

Ko enkrat vstopimo v duhovni svet zavestno, enostavno ne moremo reči “oh sedaj pa ne bom več bil pozoren na svoje misli in vpliv le teh nase ali druge”. Ko dobimo določene mentalne kapacitete in perspektivo nad življenje, dejansko ni mogoče reči več NE. no…seveda lahko rečemo ne, ampak je padec izjemno velik in fatalen. Ko se enkrat zaveš, da izbruh lastne jeze škoduje sebi in drugim na zelo globokih nivojih, potem nekaj ukreneš. Dokler stresamo jezo na druge s ciljem se olajšati, takrat težko rečemo, da je človek na zavesten. Jeza je eno izmed čustev, ki je najbolj destruktivno.

Več kot imamo tehnik, znanja in izkušenj, večjo odgovornost imamo.

Obvladovanje 5ih teles skupaj…

O duhovnosti lahko govorimo, ko oseba postane zavestna na vseh nivojih svojega bitja, fizično, eterično, čustveno, mentalno in duhovno simultano, zavestno…Ko prevzame odgovornost. Si predstavljate koliko energije je potrebno za ohranjanje skladnosti vseh 5ih teles v skladju? Za to so včasih ljudje na duhovni poti bolj raztreseni na momente, imajo večje nihaje in premike, a le v določeni fazi. Po tej razburkani fazi, vedno sledi izjemna rast in šift osebe, ki je viden tudi navzven.

DNEVNI IZZIV


Bodimo pozorni na to kaj smo danes vse počeli in za posamezno fizično dejanje, ki smo ga opravili, se vprašajmo kako smo se počutili vmes, kaj smo razmišljali in zakaj. Ter kako bi tovrstno dejanje vplivalo name če bi ga izvajal na dnevni ravni.

Se poslušamo v naslednjem poglavju!

Naslednje poglavje (7. Sam prikličem vsako svoje izkustvo >>>)

About Author

Marjan Rijavec

Marjan Rijavec

Specializiran na področju Energijske Psihoterapije s katero ljudem pomaga ozavestiti ter razbliniti stare vzorce in omejujoča prepričanja. Opolnomočenje, jasnost in transformacija.