“Zakaj si se odločil stopiti na duhovno pot?”

Zelo dobro. Pogosto vprašanje na katerega pogosto odgovorim sledeče. Ni možno biti ne duhoven. Lahko smo le zavestno na duhovni poti ali ne zavedno na duhovni poti 🙂 Beseda duhovnost je nastala zaradi pomankanja duhovnosti. Življenje je življenje, je takšno kot je. Samo življenje oz. vsako dnevno življenje je pot. In ko govorimo o duhovnem življenju mislimo predvsem o tem, da se oseba zaveda, da je nekaj več kot telo, da se zaveda svojega nevidnega bitja (duše) in ve kam je namenjen/a, medtem ko “ne” duhovna oseba živi v večini primerov le kot telo in skupek osebnih želja in fizičnih potreb, ki oblikujejo njegovo življenje.
Na duhovno pot sem zavestno stopal postopoma in zelo naravno. Začelo se je dogajati v zgodnjih 20 letih. Kljub uspehom v drugih področjih pred tem nisem občutil zadovoljstva in vse niti in poti so me usmerjale prav v raziskovanje sprva energijske anatomije, alternativne medicine kot tudi kasneje duhovnosti in globljih življenskih naukov.
Močna povezava z naravo in ure preživete v gozdovih so  mi zgodaj v življenju omogočale slišati šepet svoje duše, kateri lahko rečemo intuicija. Tako sem tekom življenja začel slediti notranjemu glasu, mu zaupal in deloval v skladu s svojo trenutno resnico.

“Kaj je najbolj pomembno za življenski uspeh po tvojem mnenju?”

Prvi korak je definitivno prevzemanje odgovornosti za svoje trenutno stanje kot tudi za prevzemanje odgovornosti za svojo preteklost in prihodnost. Stopiti iz mentalitete žrtve, ki ga ohranja prepričanje v “usodo”… Ko se zavedaš, da žanješ to kar seješ takrat ne moreš kazati s prstom na drugega, takrat prideš v svojo 100% moč. Ne krivimo staršev, saj smo si jih izbrali sami vendar smo to pozabili. Ko 100% prevzameš odgovornost za vse kar se ti dogaja (zdravje, odnose, kariero, finančno stanje, čustveno stanje, itd….) Takrat vprežeš največje darilo, katerega smo dobili ljudje in to je svobodna volja! oz. MOČ MISLI….moč odločanja tukaj in zdaj.
Če želimo razmišljati 3 ure na dan o tem kako smo uspešni ali ne uspešni…lahko…Nihče nam ne more odvzeti te svobode v naših mislih. Fizično nas lahko zaprejo v zapor, ampak svobode misli nam pa ne morejo vzeti. Misli pa so semena za vse fizično okoli nas. Računalnik ali telefon na katerem berete to sedaj se je nekoč pojavil najprej kot ideja (misel) v glavi izumitelja…In ko uskladimo pozitivne misli sistematično, eno za drugo, ustvarimo izjemno močne in hitre spremembe ter manifestacije.
Največja žalost je ta, da smo kot človeštvo to pozabili in nam je svobodna izbira odločanja tako samoumevna, da smo postali avtomatski, nagonski. Za to pravijo, da uporabljamo le 10% možganov 🙂 Ko išččemo vzroke za vse kar je v sebi in ne projeciramo in smo sposobni uvideti “lekcijo/modrost” za določeno situacijo, odnos, itd…potem postanemo notranje opolnomočeni. PREVZEMANJE ODGOVORNOSTI = KLJUČ.
In to je glavna tematika mojega dela. Kako iz avtomatizma nazaj na zavedanje vsakega delčka sebe in življenja na enostaven način. To je praktična duhovnost. Torej spoznanje moči svojih misli in prevzemanje odgovornosti je osnova za vse uspehe v življenju. Ker ko prevzameš odgovornost, takrat imaš moč nekaj spremeniti in ko uporabiš MOČ MISLI in VOLJE, ter sprožiš pozitivno verigo dejanj, misli, občutkov v željeno dobro namerno smer… Takrat je uspeh le posledica naše polnosti in zavedanja sebe kot energijsko/duhovnega bitja.

“Omenjaš praktično duhovnost. Kaj za te pomeni praktična duhovnost?”

Zelo dobro vprašanje. Praktična duhovnost je v resnici osrednja tema mojega delovanja saj menim, da je potrebno duhovne in energijske aspekte življenja, ki temeljijo na univerzalni resnici, podati in predati množici na prizemljen, enostaven in varen način. Pojem praktična duhovnost je izjemno širok in obsežen pa vseeno, če bi moral v parih besedah ponuditi le nekaj iztočnic so namreč sledeče.
Praktična duhovnost pomeni zavedanje svojih misli, besed in dejanj ter njihovega vpliva na sebe, družino kot tudi okolico. Vsak pri sebi se naj vpraša kaj to zanj pomeni? Ampak zavedanje ni dovolj, pomembno je tudi delovati in narediti spremembo. Gre za zavedanje + akcijo. Notranjo akcijo. Gre za prevzemanje odgovornosti za lastna semena katera posadimo v obliki misli, besed in dejanj. Praktična duhovnost temelji in močno vkljčuje zakon vzroka in posledice oz. zakon Karme. Praktična duhovnost teži k integraciji, k spoju duhovnih praks in duhovnih znanj v naše vsakdanje življenje. Ne gre za tehniko. Gre za način življenja. Kako v današnjem svetu živeti po visokih duhovnih standardih in biti doprinos vsem okoli nas in ob enem izpolnjevati višji namen.
Praktična duhovnost prav tako temelji na zdravem odnosu med obiljem in duhovnostjo ter išče skladje. Več kot daš, več imaš. Več kot imaš, več lahko daš.

“Kaj pravzaprav počneš?”

Preprosto hodim po poti do resnice, ki pa je ni nikoli konec in ravno ta neskončnost me navdihuje. Že ko nekaj spoznam, odkrijem in pridem do zaključkov, takoj za tem pa sledi nekaj novega, globljega in še izjemnejšega. Zanima me univerzalna resnica življenja. Rad stopam po globokem  morskem dnu na sredini oceana, kamor niti ribe ne zahajajo. Rad stopam po ledenih vrhovih najvišjih gora. Zanima me veliki ZAKAJ! Zanima me veliki KAKO!? Ne zanimajo me toliko plodovi ampak  semena. Zanima me struktura in zgradba semena, ki se na to razcveti v čudovito drevo s čudovitimi sadeži.  Zanima me ne vidno. Zanima me vpliv ne vidnega na vidno.  Predstavljajte si neskončno veliko sestavljanko, katero sestavlja vsak sam, a v resnici jo sestavljamo skupaj.
Moja naloga je zgolj deliti spoznanja z drugimi, v upanju, da bo ta proces sestavljanja sestavljanke postal za vse nas še bolj izpolnjajoč, poln, globok in radosten.
Na tej posti smo resnično vsi skupaj.