Zakaj prihaja do ne zmožnosti se upreti sladkemu?

Kot prvo, je to verjetno dolgoletna navada, vendar to ni jedro. Jedra so različna, za to tudi imava individualne seanse, da vidiva kje se zatika. Lahko je stvar globlja in izvira iz otroštva, lahko pa da se je tekom let kot posledica stresa in hitrega življenja ustvaril nepodporen prehranjevalni vzorec. Vem, da mnogo od napisanega ti je samoumevno in jasno, vendar je edini način da pridemo do jedra, da debatiramo in izvajamo poglede vase.

 

V primeru, da je prihaja do pretiranega prehranjevanja ali kompulzivnosti do neke hrane zgolj zaradi stresa in so šle kile navzgor je dokaj enostaven proces, saj je potrebno odstraniti le kompulzivne forme iz telesa, ter občutke manjvrednosti v povezavi z lastnim telesom, ki so morebiti nastali že v teh letih.

 

V drugem primeru, ko se pojavljajo kompulzivne navade že iz otroštva, na primer, da smo bili nagrajeni ali kaznovani s hrano, so nam starši pogojevali lastno vrednost ter nas nagrajevali s hrano, smo morda imeli težke trenutke med hranjenjem kot otrok, ali pa so nas zbadali z žaljivkami o lastnem telesu, nas primerjali itd. zelo aktivno v naši mladosti ter življenju, potem je proces nekoliko daljši.

 

Zakaj? Preprosto več vsebin je za predelati, drugače se pa vse da. V samem priročniku so vaje, ki ti bodo pomagale izboljšati samo nadzor in samoregulacijo.

 

Kaj se pri kompulzivnem prehranjevanju dogaja na energijskem nivoju?

Zelo dobro vprašanje. V osnovi se zgodi zelo logična in preprosta stvar in sicer.

 

Najprej se zgodi sledeče…

 

Ko smo pod stresom nam vibracija upade, smo manj stabilni lahko rečemo. Podzavestno iščemo rešitev in seveda, ker imamo s hrano “dobre (olajševalne) izkušnje iz preteklosti” posežemo po njej. To že vemo.

 

Ampak zakaj pride od tega?

Ko nam je težko, si želimo rešitve, odrešitve in izboljšanja.

Poudarek je na besedi ŽELIMO!

 

V našem čustvenem telesu čigar funkcija je želeti si različne stvari + naša izkušnja po hrani (npr. čokoladi) ki nas “dvigne”, s tem ustvarimo močno čustveno formo v našem čustvenem telesu, ki se s ponavljajočim se kompulzivnim prehranjevanjem jača in veča. Čez nekaj mesecev ali let postane ta forma tako močna, da dobesedno kontrolira naše vedenje. Mnogi mi poročate o občutku, kot bi nekaj v vas jedlo namesto vas. Point vsega pa je, da ta forma potrebuje sladkor, hrani se z OBČUTKI, ki jih ustvari sladkor ali neka druga hrana. Torej, ko doživite prijetne občutke ob čokoladi, te občutki zadovoljijo (nahranijo) to formo, v energijskih centrih.

Zadnji stavek je zelo pomemben, da ga razumemo. Ko vidite na televiziji reklamo s slastno čokolado ali nekoga, ki se sladka z tortico se vam “pocedijo sline”. Iz znanja miselnih form in njihovega obstoja vam lahko povem, da podjetja, ki prodajajo sladke proizvode to natančno dobro vedo. Ustvarjajo sporočila v obliki oglasov, embalaže, zvokov, tudi vonja, ki draži in hrani te čustveno kompulzivne forme. Po izobrazbi sem tržni komunikolog in poznam to področje zelo dobro. Ker smo izpostavljeni temu leto za leto preko različnih medijev in ker so tudi drugi ljudje okoli nas obkroženi z enakimi dražljaji potem se dobesedno kopamo v temu do te mere, da ne moremo reči niti da niti ne, samo zgodi se. Namen terapij je izkoreniniti te forme iz energijskih centrov do te mere, da bomo od njih osvobojeni. Če je stanje začetno človek lahko zgolj z lastno voljo to odstrani, s pomočjo priložene meditacije in z odločitvijo ter tako raztopi te forme. Če je stanje srednje je koristno 1x – 2x tedensko narediti ter dnevno poslušati priloženo meditacijo. V abnormalno hudem stanju, kjer prihaja do dnevnega prenajedanja, je koristno terapijo narediti 3x tedensko + vključiti meditacijo vsak dan. Dokler se stanje ne normalizira.  Tako ponovno dobimo nadzor nad lastnim odločanjem in ne kontrolira želja več našega razuma. Neravnovesje določenih centrov kot so hipotalamus v možganih, preaktivni center želodca, trebušne slinavke in še ostali povzročajo pretirano željo katere med seansami tudi normalizirava.

 

Zanimivo pa je to, ko smo v redu, te forme niso aktivne, saj vibrira naše bitje na višji ravni, je srečno, veselo. Ko nam vibracija pade, pademo na to vibracijo, kjer ratajo nepodporne vsebine znotraj nas aktivnejše in zgodi se skok na sladkor.

 

Tovrstne forme kompulzivnosti variirajo v velikosti od nekaj cm do par decimetrov v premeru in so zataknjene v večini primerov v kronskem centru, centru med obrvi, grlenem centru, sekundarnem grlenem centru, solarnem pleksusu in pri nekaterih popkovni center. Lahko se pojavijo tudi v čeljustnih čakrah, čakri trebušne slinavke, želodčni čakri, dobro pa je tudi očistiti eteričen jezik, usta, prebavni trakt, ter tudi roke, ki imajo tendenco posegati po hrani.

 

S samo meditacijo si lahko zelo dobro pomagate, s terapijo pa locirava in vidiva koliko je še česa v kolikšni meri. Za meditacijo in terapije mi pišite na info@marjanrijavec.com

About Author

Marjan Rijavec

Marjan Rijavec

Specializiran na področju Energijske Psihoterapije s katero ljudem pomaga ozavestiti ter razbliniti stare vzorce in omejujoča prepričanja. Opolnomočenje, jasnost in transformacija.